10 tips om uw vaardigheden op het gebied van serverbeheer te verbeteren

Serverbeheer

U bent eindelijk begonnen met het beheren van servers voor uw organisatie. U bent op de hoogte van alles van serveraanbevelingen tot onderhoudsbeleid en opslagopties. Uw team heeft zelfs de eerste paar virtuele machines ingesteld voor testautomatisering en interne netwerktoegang. Nu moet u uw organisatie opschalen en uw IT-medewerkers de resources geven die ze nodig hebben om hun werk effectief te kunnen doen. Met dit alles in uw achterhoofd weet u nu hoe belangrijk het is om uw servers effectief te beheren. Maar wat is effectief beheer precies? Hoe kunt u uw vaardigheden op het gebied van serverbeheer verbeteren? Met dit artikel ontdekt u enkele van de beste praktijken die nodig zijn om een goede serverbeheerder te worden. Lees verder om meer te leren over deze tips.

Software installeren en updaten op alle servers.

Je kunt niet beheren wat je niet beheert. Hoe geavanceerd uw tools ook zijn, ze zijn nutteloos als u ze niet up-to-date houdt. En software bijwerken is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw servers veilig, beveiligd en efficiënt blijven. Veel organisaties hebben een beleid voor software-upgrades op hun servers. Maar als u dit zelf niet volgt, mist u de kans om uw organisatie te helpen de nieuwste technologieën bij te houden. U kunt software monitoring tools zoals New Relic gebruiken om uw servers in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze altijd de laatste versie van al hun software draaien. U moet ook de toepassingen die op uw servers draaien in de gaten houden. Soms worden bedrijfsapplicaties bijgewerkt met nieuwe functies, maar wordt de onderliggende serverinfrastructuur niet geüpgraded. Dit kan leiden tot trage prestaties en zelfs beveiligingsproblemen. Met software monitoring kunt u nagaan of dit gebeurt op een van uw servers.

Versleutel gegevens en gebruik virtualisatie.

Gegevensencryptie is een krachtig hulpmiddel dat hackers ervan kan weerhouden gevoelige informatie te stelen, zoals financiële gegevens of klantinformatie. En virtualisatie kan u helpen kosten te verlagen en beveiliging te verhogen, terwijl het u ook helpt risico's te beperken als het gaat om naleving van regelgeving. Als u gegevens moet beveiligen met encryptie, kunt u niet om software als Encrypting File System of BitLocker heen. Beide tools zijn ontworpen om gegevens te beschermen, terwijl ze ook opties bieden voor gegevensherstel als uw computer wordt gestolen. Als u ook wilt voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw gegevens terwijl deze via netwerken worden overgedragen, kunt u virtualisatie gebruiken. Dit helpt u het aantal fysieke servers dat u nodig hebt te verminderen. Als u een drukke omgeving hebt, kan dit de kosten drukken, terwijl het u ook helpt gegevens te beschermen tegen kwaadwillige aanvallen.

Vergeet niet om nieuw personeel op te leiden.

Veel bedrijven zijn enthousiast over het vooruitzicht van het inhuren van een nieuwe serverbeheerder. Maar als die persoon eenmaal op zijn plek zit, moet de training beginnen. Sommige bedrijven bieden formele training voor hun beheerders, andere laten dit over aan elk individueel teamlid. Zorg ervoor dat uw nieuwe beheerder de kans krijgt om te leren. Wanneer uw teamleden training krijgen, hebben zij de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat iedereen in de organisatie op de hoogte is van het beleid en de procedures. Dit zal helpen om uw servers correct te laten draaien en gegevens te beschermen. Als uw nieuwe serverbeheerder moeite heeft met de basisbeginselen, zoals het installeren van software of het gebruik van servertools, vraag hem dan of hij wil deelnemen aan een training. Op die manier kunt u hem zo snel mogelijk op weg helpen.

Conclusie.

Het beheren van servers is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van elke organisatie. Met de juiste vaardigheden kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie over de juiste middelen beschikt om de werklast te ondersteunen. Daarnaast kunt u deze vaardigheden ook gebruiken om de kosten te verlagen, de beveiliging te verhogen en uw omgeving efficiënter te maken.

Met dit alles in het achterhoofd is het duidelijk dat u een goede serverbeheerder moet zijn. Maar hoe bereik je dat? Met deze tips bent u al een heel eind op weg om een effectieve serverbeheerder te worden.