4 eenvoudige SEO tips voor beginnende bloggers

Zoekmachine optimalisatie

Als u net begint, is vooruit plannen het belangrijkste wat u kunt doen. Als u weet waarover u wilt bloggen, kunt u bepalen wat uw doelen zijn en krijgt u een stappenplan om ze te bereiken. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen of waarover je moet schrijven, probeer dan te brainstormen met wat vrienden of familieleden. Als je moeite hebt om ideeën op te doen, moet je misschien wat dieper graven en nieuwe inspiratie opdoen. Nu je in de planningsfase bent, neem dan de tijd om een heleboel notities, lijstjes en overzichten samen te stellen van alles wat je wilt behandelen. Je kunt zelfs een Google Doc of vergelijkbaar programma opzetten om je te helpen georganiseerd te blijven. Als je een duidelijk plan hebt van wat je wilt bereiken, voorkom je dat je tijd verspilt aan onderwerpen die je niet belangrijk vindt, en het helpt je ook gemotiveerd te blijven terwijl je naar je doelen toewerkt.

Kies het juiste platform voor jou.

Als u uw blog aan het plannen bent, zult u moeten overwegen waar u uw blog wilt hosten. Er zijn veel verschillende platforms waaruit u kunt kiezen, en ze hebben verschillende voor- en nadelen. Misschien wilt u beginnen met Blogger en geld verdienen met Google Ads, maar u kunt ook een zelf gehoste oplossing zoals WordPress overwegen. Wat je ook kiest, het is belangrijk om te onthouden dat er voor- en nadelen aan elk platform zitten, en dat ze allemaal verschillende doeleinden dienen. Er zijn ook verschillende soorten blogs, zoals informatieve of schrijfgerichte. U zult een platform willen kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Altijd testen

Zelfs als je vrij zeker bent van je idee voor een blog, wil je nog steeds niet vasthouden aan één platform omdat wat werkte voor de blog van je vriend misschien niet werkt voor die van jou. Om al deze problemen te vermijden, moet u steeds nieuwe dingen uitproberen en verschillende platforms uittesten. Dit is vooral belangrijk voor beginners, die misschien in een fase zijn waarin ze denken dat ze al weten wat ze doen, maar dat eigenlijk niet doen. Bekijk het zo: als je maar één ding doet, doe dan iets nieuws. Zet je blog op een nieuw platform, probeer een nieuw onderwerp, en verander je opmaak en stijl. Als je dit doet, kun je problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan, vermijden.

Kijk naar het grote geheel.

Als u net begint, is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de details van bloggerelateerde taken. Dit kan u afleiden van het grote plaatje van uw blog, en u zou kunnen vergeten waarom u eigenlijk blogt. Doe een stapje terug en bekijk uw blog vanuit een groots perspectief. Waar gaat je blog over? Waar gaat je blog over? Waar gaat je blog over? En ga zo maar door. Dit zal je helpen om erachter te komen waar je blog over gaat en wat je erover wilt zeggen. Het helpt je ook herinneren waar je over wilt bloggen en waarom je in de eerste plaats bent begonnen met bloggen.

Vergeet de mensen niet.

Het laatste wat je wil doen is de mensen vergeten die je blog zullen lezen. Zelfs als u uw best doet om het te vermijden, zult u uw lezers vergeten en wat ze nodig hebben nadat u zich op uw eigen blog hebt geconcentreerd. Denk terug aan uw oorspronkelijke ideeën over waar uw blog over zou gaan. Als je ze vergeten bent, is dit een goed moment om ze op te schrijven.

Dit zijn maar een paar tips over hoe je als blogger aan de slag gaat. Er zijn nog veel meer aspecten om rekening mee te houden, maar deze zullen u op de juiste weg helpen. Als u deze tips volgt, kunt u gemakkelijk beginnen met bloggen.